Brilliant - Finikor


Brilliant

Brilliant maalipinnankäsittelyllä saat autostasi kiiltävän ja helposti pestävän vuosiksi eteenpäin.

Finikor Brilliant maalipinnankäsittely antaa autosi maalipinnalle syvän kiillon vähintään kahdeksi vuodeksi. Käsittelyn jälkeen autosi kiiltää jälleen kuin uutena.

Finikor Brilliant säilytti kiiltonsa muita paremmin koko mittauksen ajan, joten se ansaitsi parhaan arvosanan kiillon säilymisestä.

Tekniikan Maailma -vertailun voittaja 8/2008

Brilliant on maalipinnan takuuhoitomenetelmä

Finikor Brilliant maalipinnankäsittely on kokonaan uudenlainen verrattuna muihin menetelmiin, se ei ole vaha eikä kiillotusaine eikä se sisällä silikonia. Se korvaa kaikki muut maalipinnan hoidot.

Perinteisten autovahojen antama suoja on lyhytikäinen. Tämä johtuu paljolti siitä, että ne kaikki ovat vesipohjaisia, sisältäen vettä n. 20-60%. Vesipohjaisten autovahojen jättämä suojakalvo jäätyy ja halkeilee pakkasessa, lämpimässä sen kalvo kuivuu ja kesii. Tästä johtuen suojakalvo "katoaa" ilman että autonomistaja voi tehdä asialle mitään. Lisäksi useiden vahojen sisältämä silikoni aiheuttaa paikkamaalaukselle vaikeuksia.

Finikor Brilliant menetelmän raaka-aineiden osalta on lähdetty aivan eri tavalla hakemaan pysyvämpää lopputulosta. Koko käsittely on sarja raaka-aineita, joiden tehtävänä on täydentää toisiaan. Finikor maalipinnan takuuhoitomenetelmän antama suojaus on eri asia kuin vahaus ja kiillotus.

Ominaisuudet

Finikor Brilliant maalipinnankäsittely muodostaa auton maalipinnalle likaa hylkivän kalvon, mikä tekee autostasi helposti pestävän.

Vaikka auton peseminen helpottuu, mikään aine ei pidä autoa täysin puhtaana. Finikor Brilliant-käsitelty auto kestää konepesua (suositellaan harjatontapesua) ja normaaleja liuotin-alkaalipesuaineita. Normaali käsinpesu pitää autosi pinnan kunnossa kuitenkin pidempään.

Suomen suosituimmalla maalipinnankäsittelyllä, Brilliant maalipinnankäsittelyllä saat autostasi kiiltävän ja helposti pestävän vuosiksi eteenpäin.

Suojele autosi ajoissa!

Liian huonoon kuntoon mennyttä maalipintaa ei edes Brilliant -käsittely voi saada uuden veroiseksi, siksi kannattaakin suojaaminen aloittaa tarpeeksi ajoissa. Näin maalipinta saadaan pysymään loistavan kiiltävänä. Ja mikä parasta: puhtaana pitäminen ja pesu helpottuvat ratkaisevasti.

Takuu ilman takarajaa

Mikä parasta, annamme työlle kahdenvuoden takuun, mitä voi jatkaa rajattomasti lisäkäsittelyillä. Takuu koskee maalipinnan hapettumista ja kiillon säilymistä.

Brilliant maalipinnankäsittelyn tiedetään kestäneen jopa yli kuuden vuoden ajan, mutta Suomen vaativien ilmasto-olosuhteiden johdosta takuuaikaa ei voida myöntää niin pitkälle ajalle.


Käsittely

Brilliant maalipinnankäsittely on monivaiheinen ja vaativa työsarja ja sisältää seuraavat työvaiheet:

  1. Pesemme auton käsin perusteellisesti.
  2. Poistamme maalipinnoilta asfaltin ja nastojen metallijäämät, hiusnaarmut, sekä mahdolliset hapettumat. Tarvittaessa hapettuneet osat maalipinnasta sekä mikronaarmut poistetaan koneellisesti.
  3. Puhdistamme kemiallisesti maalipinnan huokoset kiillotus ja muista jäämistä. Täytämme maalin huokoset Brilliant ykkös-aineella.
  4. Kiillotamme mahdollisen ylimääräkemikaalin pois maalipinnoilta. Levitämme maalipinnalle Brilliant Kakkosen eli varsinaisen lukituskemikaalin lukitsemaan aikaisemmin levitetyn Brilliant ykkösen maalin huokosiin. Tästä syntyymaalille mekaaninen suoja ja kestävä kiilto.
  5. Annetaan suoja-aineen kuivua ja kiinnittyä Brilliant ykköseen. Tällä aikaa suoritamme kevyen sisäpuhdistuksen. Alumiinivanteista poistetaan jarrujen pölyjäämät.
  6. Suoritamme kiillon viimeistelyn käsityönä. Näin auto saa syvän ja loistavan kiillon.

Todisteeksi Brilliant maalipinnan käsittelystä autoon kiinnitetään ikkunatarra ja täytetään todistus, jossa on lisätietoa maalipinnan jatkohoidosta.

Tietoa auton maalipinnasta

Uuden auton maalipinta on erittäin huokoinen ja maalien valimistamisessa käytetään suurehkoja määriä ohentimia jotta maali olisi ruiskutettavaa ja helposti leviävä. Maaleissa on myös ns. kiihdyttimiä jotka nopeuttavat maalikalvon lopullista muodostumista. Kuitenkin näiden aineiden on haihduttava pois maalista ennen kuin lopullinen maalipinta muodostuu.

Kiihdyttimien ja ohentimien poistumista nopeutetaan lämpöuuneissa autotehtaalla. Aineet poistuvat aina maalikerroksen läpi ulkopinnalle ja poistuessaan ne jättävät aina käytävän joka ei kokonaan enää sulkeudu, eli avoimen huokosen. Näin muodostunut avoin huokonen on ongelman ydin maalipinnan kestävyydessä.

Maalipinta tuhoutuu pahan näköiseksi kun huokoisiin pääsee happosateiden, tiesuolan ja muun lian takia epäpuhtauksia. Lisäksi auringon uv-säteily heikentää maalipintaa.

Maalin värit ovat rakenteeltaan myös hyvin erilaisia. Mitä tiiviimpi väri, sitä helppo hoitoisempi se on.

Millainen väri sitten on tiivis, eli pienimolekyylinen? Mitä paremmin väri heijastaa takaisin valoa, sitä pienimolekyylisempi se on. Esimerkiksi musta väri joka ei heijasta takaisin juuri mitään, on harva, pehmeä ja ns. suurimolekyylinen, joten sen kiillon säilyminen on työn ja tiedon takana.


Katso autosi käsittelyn hinta