Ruostesuojaus - Finikor


Ruostesuojaus

Kaikki autot ruostuvat. Ruosteenestokäsittely suojaa autoasi vuosien ajan

Estä autosi ruostuminen!

Suomen olosuhteet ovat valitettavan otolliset autojen ruostumiselle. Syksyiset räntäkelit, talvella tiesuola ja hiekoitushiekka, vaihtelevat lämpötilat sekä happosateet, … Kaikki syövyttävät omalta osaltaan autoa. Uusikaan auto ei ole turvassa ruostevaurioilta, sillä käytännössä valmistajan myöntämä ruostumattomuustakuu kattaa ainoastaan sisältä ulospäin tapahtuvan ruostumisen.

Ruostesuojaus tunnetaan myös nimellä ruosteenesto. 

Valmistajan näkökulmasta kaikki ylimääräinen maksaa, niin myös ennakoiva ruosteenesto. Koska Suomen myyntimäärä on kuin pisara valtameressä, autoja ei valmistajan näkökulmasta kannata suunnitella täkäläisiin olosuhteisiin.

Tuulilasi-lehti 4/2011

Mitä suojataan?

Finikor re kasittelyt

 

> Tutustu työvaiheisiin tästä

Vältä ennenaikaiset ruosteongelmat

Ruostevauriot ovat yleisiä – siitä kertovat katsastustilastot omaa lukuaan. Kun huolehdit autosi ruostesuojauksen kuntoon, vältyt tulevaisuudessa kalliilta ruosteen aiheuttamilta korjaus- ja katsastuskuluilta.

Paranna autosi jälleenmyyntiarvoa

Jokainen meistä ostaa mieluummin käytetyn auton, jossa on huollot teetetty ajallaan. Ruostesuojauksella parannat autosi jälleenmyyntiarvoa ja varmistat, että autosi menee aikanaan paremmin kaupaksi.

Finikor Ruostesuojauksesta saat kirjallisen todistuksen sekä sertifikaattitarran autoon kiinnitettäväksi.

Valmistajan myöntämä puhkiruostumattomuustakuu ei korvaa tiesuolan runtelemaa autoa

Käytännössä valmistajan takuu kattaa ainoastaan sisältä ulospäin tapahtuvan ruostumisen. Suomen olosuhteissa ruostuminen aiheutuu useimmiten ulkoisista seikoista, kuten tiesuolasta.

Milloin ruostesuojaus tulisi teettää?

Tyypillisesti teemme ruostesuojauksia 0-6 vuotta vanhoille ajokeille. Ruostesuojaus tulisi teettää aina mahdollisimman uudelle autolle, mutta vanhemmankaan auton kohdalla ei siis ole myöhäistä. Pienet, autossa jo esiintyvät ruostevauriot voidaan korjata ruostesuojauksen yhteydessä.

Ruosteenestolle jopa 12 vuoden takuu

Myönnämme kaikille Finikor ruosteenestokäsittelyille jopa 12 vuoden takuun. Takuu on autokohtainen, joten omistajanvaihdos ei aiheuta takuun raukeamista.

 

Finikorin Ruostesuojaustuotteet

Finikor Tuplaturva

Finikor Tuplaturva on erilainen kuin muut ruosteenestokäsittelyt. Käsittely tehdään kuten Täysturva, mutta viimeistellään vielä toisella koteloaineella, jolloin ruosteeneston vaikutus kestää pidempään. Finikor Tuplaturvalle myönnetään 10-12 vuoden takuu, riippuen auton iästä käsittelyhetkellä. Takuu edellyttää Finikor Tuplaturvan tarkastuskäsittelyä 2-4 vuoden kuluttua Tuplaturva -käsittelystä.

Finikor Täysturva

Finikor Täysturvassa on 10-12 vuoden takuu. Takuun laajuus riippuu auton iästä käsittelyhetkellä. Takuu edellyttää Jatkoturva –käsittelyä 2-4 vuoden päästä Täysturvan käsittelystä. Jatkoturvassa käsitellään ruosteelle altiimmat kohdat uudelleen, jotta takuu voidaan säilyttää. Pinnoitteet kuluvat ajan myötä mm. kiveniskuista, jonka takia Jatkoturva tehdään juuri 2-4 vuoden jälkeen Täysturva-käsittelystä.

Finikor Lisäturva

Finikor Lisäturva on kehitetty yhteistyössä automaahantuojien kanssa ja se sopiikin 0-4 vuotiaille autoille. Finikor Lisäturvassa käsitellään auton alustan kotelot sekä alusta kotelo- sekä alusta-ainetta käyttäen. Käsittelyssä ei porata reikiä, joten auton takuut säilyvät. Finikor Lisäturvassa on 10-12 vuoden takuu. Takuun laajuus riippuu auton iästä käsittelyhetkellä. Takuu edellyttää Jatkoturva–käsittelyä 2-4 vuoden päästä Lisäturvan käsittelystä.

Finikor Jatkoturva

Finikor Jatkoturva on tarkoitettu autoille, joihin on aiemmin tehty Finikor Täysturva. Se pidentää edellisen suojauksen kestoa ja sen teettäminen onkin edellytys Finikor Täysturvan takuun säilymiseksi.